پیچ و خم ژنتیکی ها
?????????
?????? ??

پویان ? وبلاگ.این وبلاگ برای ارائه مطالب به دانشجویان ساختم و امیدوارم مطالب وبلاگ مورد استفاده شما قرار بگیره 09301011105
????? : poyan24@gmail.com



نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:

برای ثبت نام در خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید




آمار وب سایت:
 

بازدید امروز : 586
بازدید دیروز : 687
بازدید هفته : 1273
بازدید ماه : 1891
بازدید کل : 142171
تعداد مطالب : 756
تعداد نظرات : 64
تعداد آنلاین : 1



جاوا اسكریپت


?
???????: پویان |
سه شنبه 30 فروردين 1390 |
<-CategoryName->

اندر پیچ و خم ژنتیکی ها


این حیوانات در اصطلاح شب‌تاب خوانده می‌شوند و در گزارش تصویری امروز خبرآنلاین به معرفی تعدادی از این حیوانات و عکس‌العمل آن‌ها در برابر نور فرابنفش می‌پردازیم.
این عکس کوچک شده است برای مشاهده ی سایز اصلی کلیک کنید

گربه‌ای با پوست درخشان
از میان دو گربه‌ای که در تصویر می‌بینید، گربه سمت چپ حاصل مهندسی ژنتیک است و در برابر پرتو فرابنفش می‌درخشد. این حیوان یکی از دو گربه‌ای است که سال 2007/1386 در دانشگاه ملی جیونسانگ، کره جنوبی به دنیا آمد. ژن کد‌کننده پروتئین فلورسنت به سلول‌های پوست این گربه اضافه‌ شده و سپس این سلول‌ها با انتقال هسته حاوی ماده ژنتیکی به یک تخمک خالی تکثیر شده‌اند. با استفاده از پوست شب‌تاب به سادگی می‌توان حیواناتی را که با موفقیت اصلاح‌ژنتیکی شده‌اند، از دیگر حیوانات تشخیص داد.
این عکس کوچک شده است برای مشاهده ی سایز اصلی کلیک کنید

رنگین‌کمان نورونی
این تصویر زیبا حاصل درخشش نورون‌های رنگین ساقه مغز یک موش اصلاح‌ژنتیکی‌شده در اثر تابش پرتوهای فرابنفش است. برای تبدیل نورون‌های مغز به این ترکیب رنگین‌کمانی درهم، قطعه‌ای از دی.ان.ای که شامل ژن‌های متعدد کد‌کننده پروتئین‌های فلورسنت گوناگون بوده به ژنوم موش اضافه شده است. علاوه بر این مکانیزمی به کار گرفته‌شده که می‌تواند به صورت تصادفی این ژن‌ها را زمانی که در سلول‌های مغزی فعال هستند، از یکدیگر جدا کند. در نتیجه سلول‌های مغزی با ترکیب‌های رنگی متفاوت و درخشان ایجاد شده و این تصویر جالب‌توجه را در ساقه مغز حیوان خلق کرده‌اند.
این عکس کوچک شده است برای مشاهده ی سایز اصلی کلیک کنید

خوک‌های تراریخته
هر دو بچه‌خوکی که در تصویر می‌بینید، تراریخته هستند. خوک سمت چپ که بینی و سُم زردرنگ دارد، از ترکیب ژن کد‌کننده پروتئین‌های فلورسنت در عروس دریایی با ژنوم خوک به وجود آمده است. اما خوک دیگر که ویژگی‌های بصری متمایز کمتری دارد، به مراتب جالب‌توجه‌تر است: این خوک که در دانشگاه گوولف در اونتاریوی کانادا متولد شده می‌تواند حجم کمتری از فسفر را نسبت به خوک‌های معمولی از بدن دفع کند و در نتیجه کمتری محیط‌زیست را آلوده خواهد کرد. فسفر دفع شده که اغلب به آب رودخانه‌ها یا دریاها وارد می‌شود، می‌تواند به تکثیر بی‌رویه جلبک‌ها دامن بزند که به کاهش شدید اکسیژن مورد نیاز آبزیان و مرگ بسیاری از آنها منجر می‌شود. به سیستم گوارش این خوک تراریخته که «اینوایروپیگ» نام دارد، یک آنزیم باکتریایی اضافه‌شده که فسفر را به شکل فیتات که ترکیب معمول فسفر در گیاهان است تبدیل می‌کند. در نتیجه با مدفوع حیوان فسفر کمتری به محیط‌زیست وارد خواهد شد.
این عکس کوچک شده است برای مشاهده ی سایز اصلی کلیک کنید

میمون‌های آزمایشگاهی
این تصویر درخشان، پاهای اولین میمون‌های تراریخته را زیر تشعشع پرتوهای فرابنفش نشان می‌دهد. میمون سمت چپ کی است و دیگری کو نام دارد. این دو سال گذشته در دانشگاهی در توکیو، ژاپن به دنیا آمده‌اند. تولید میمون‌ها تراریخته از آن جهت حائز اهمیت است که این حیوانات شباهت ژنتیکی بیشتری به انسان دارند و می‌توان از آنها به جای موش‌های آزمایشگاهی استفاده کرد و دقت تحقیقات روی بیماری‌های انسانی را بهبود بخشید.
این عکس کوچک شده است برای مشاهده ی سایز اصلی کلیک کنید

ماهی‌های درخشان آکواریومی
این فرشته‌ماهی‌های درخشان که به تازگی رونمایی شده‌اند، سال 2012 به بازار وارد خواهند شد. این ماهی‌های اصلاح‌شده ژنتیکی محصول انستیتوی زیست‌شناسی سلولی و ارگانیسمی تایپه در تایوان هستند که روی نمونه‌های مشابهی نیز کار کرده است. مداکا، اولین ماهی اصلاح‌شده ژنتیکی توسط این انستیتو سال 2003 وارد بازار تایوان شد تا بخشی از آن به عنوان نوعی ماهی تزئینی به خانه‌ها وارد شود. کمی پس از آن zebrafish درخشان با نام GloFish به بسیاری از کشورهای جهان صادر شد. در این دو نوع ماهی هم از ژن کد‌کننده پروتئین‌های فلورسنت در عروس دریایی در کنار ژن‌های دیگر استفاده‌شده است. افزایش بهره‌وری، مقاومت در برابر بیماری‌ها و بهبود دیگر ویژگی‌های این ماهی‌ها هم بخشی از همین طرح است.
این عکس کوچک شده است برای مشاهده ی سایز اصلی کلیک کنید

مرغ زنده آماده بسته‌بندی
فکر می‌کنید این تصویر زشت از یک مرغ پر‌ کنده زنده را مهندسی ژنتیک خلق کرده است؟ نه! این پرنده با بدن عاری از پر یکی از نوادگان مرغی است که سال‌ها پیش دچار یک جهش ژنتیکی طبیعی شده است. ژنوم این نمونه می‌تواند برای تولید جوجه‌های گوشتی فاقد پر به کار گرفته شود تا هنگام انجام فرایندهای صنعتی به کندن پرها و شوک حرارتی کمتری نیاز باشد

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






????????: اندر خم کوچه ژنتیک, ,

?
????? ?????

» <-PostTitle-> ( <-PostDate-> )

?????
????????
?? ??? ????
????????